Gegevens beheren

Ik zie dat de hoeveelheid informatie in die paar dagen al veel is en besluit een archiefstukken administratie op te zetten. Ik denk dat het goed is om de Genealogiegegevens in een database programma in te voeren. Het blijkt dat er zo’n vier programma’s in aanmerking komen.

  • Hazadata
  • Pro-Gen
  • GD90/GDWin

Technisch heb ik mijn eisen wel paraat. Genealogisch ben ik te onervaren om te weten wat ik nodig heb. Wel moet het programma een import/export mogelijk hebben in het gestandaardiseerde GEDCOM (Genealogisch Data Communicatie) formaat. Ik kan dan altijd op een ander programma over stappen.

Ik besluit van start te gaan met GDWin. Het is gunstig geprijsd en wordt geleverd door de Nederlandse Genealogische Vereniging, wat toch wel een zekere garantie moeten bieden dat het programma ook genealogisch goed in elkaar steekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.