Bezoek Oosterwierum

Een heel succesvol weekend. Samen met Wiebe naar Oosterwierum geweest, de geboorte- en woonplaats van Douwe Gatzes en zijn vader Gatze Jantjes. De kerkmeester van de Nederlands Hervormde Kerk en zijn vrouw hebben een buurtsuper in Oosterwierum. De kerkmeester was niet aanwezig maar zijn vrouw wist ons te vertellen dat Oosterwierum vroeger een terp was met een kerk in het midden en boerderijen rondom. Die boerderijen waren genummerd, geen straat dus. Dat leek te kloppen met het adres dat Douwe in 1811 opgaf “Oosterwierum 45”. De terp is afgegraven, maar een deel van de kerk staat er nog. Daar hebben we nog wat foto’s gemaakt.
We hebben de gegevens en ons telefoonnummer achtergelaten voor de kerkmeester. Volgens zijn vrouw zijn er nog kerkregisters en grafstenen van opgeruimde graven, wie weet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *